Kiwa Inspecta

Etusivu
Remonttipalvelu
Kosteusongelmat
Kuntotarkastukset
Otsonointipalvelut
Sisäilmaongelmat
Yhteystiedot

Yleisimmät ilmanvaihdon ongelmat

Korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan tai venttiili on tukittu tai muuten poistettu käytöstä
Korvausilma tulee huoneistoon postiluukun kautta tai rakennevuotona esim. alapohjan kautta.
Tästä voi aiheutua hajuhaittoja ja vedon tunnetta lattiatasossa. Korvausilmaa voi virrata jopa lattiakaivon kautta.

Ilmanvaihtoon liittyvät laitteet on kytketty pois päältä
Huippuimuri tulee olla päällä 24 h/vrk.

Radonpitoisuudet
Korkeita radonpitoisuuksia löytyy erityisesti asunnoista, joissa ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Toimiva ilmanvaihto voi pienentää radonarvoja jopa 90 % lähtöarvosta.

 

Velco -korvausilmaventtiili
Suomen Terveysilma Oy

Energiataloudellisella VELCO -korvausilmaventtiilillä takaat puhtaan ja riittävän sisäilman kaikkina vuodenaikoina. Venttiilin lämpölaajenemiseen perustuva termostaatti säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan.

VELCO -venttiili on helppo asentaa vanhan venttiilin paikalle, seinään tehtyyn uuteen läpivientiin tai huoneiston ikkunassa olevaan puiseen tuuletusluukkuun. Venttiili on saatavana valkoisena, ruskeana ja mustana. 

Meluisille paikoille lisävarusteena saatavana äänenvaimennin. 

Lue lisää täältä

VELCO -venttiilin käyttöohje

Velco -venttiilissä on herkkä, omavarainen vahatermostaatti, joka säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan. Uusi venttiilli toimitetaan perussäädettynä, jolloin venttiililautanen vetäytyy täysin kiinni, kun on kylmempää kuin -5 C ja on täysin auki, kun on lämpimämpää kuin +10 C.

Tärkeää: Säädä uusi venttiili

Perussääntöasento on osoitettu venttiililautasta kierrettäessä ns. naksahdusasennolla. Tässä asennossa venttiili on hieman jäykkä. Säädä lautasta tästä naksahdusasennosta vähintään puoli kierrosta vasemmalle (aukipäin). Tällöin venttiililautanen ei sulkeudu kokonaan alle -5 C pakkasella, vaan jää 2 mm auki. Säätäminen on tärkeää, jotta ilmanvaihto toimii jatkuvasti.

Venttiilautasen minimiavausta voi muuttaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi rakennuksessa, jossa ei ole koneellista poistoilmanvaihtoa, on suositeltavaa säätää venttiililautasta naksahdusasennosta kokonainen kierros aukipäin. Tällöin venttiili jää n. 4 mm auki, kun on kylmempää kuin -5 C.  

Sisäilmaongelmat

Palveluihimme kuuluu

Teemme yhteistyötä Kiwa Inspectan kanssa.

Sisäilmaongelmien ehkäisy ja korjaus

Kapillaarikosteuden nousu alapohjan betonilaattaan ja sen yläpuolisiin rakenteisiin on yksi merkittävimmistä sisäilmaongelmien aiheuttajista. Kapseloinnin avulla voimme ehkäistä ja korjata tämän ongelman tehokkaasti.